A legjobb NUTELLÁS MUFFIN recept



NUTELLÁS MUFFIN


Hozzávalók:

A tésztához:

2 bögre finomliszt

3/4 bögre cukor

3 ek. instant kakaópor

3 dl tej (1 bögre)

75 ml étolaj (1/4 bögre)

1 db tojás

1 csomag vaníliás cukor

1 kis csomag sütőpor


A krémhez:

150 g nutella

(3 jó púpos evőkanállal, ez majdnem 
fél üveg a 350 g-osból )

175 g tejföl (kis doboz)

3 ek instant kakaópor


A mázhoz:

1 tábla étcsokoládé


Elkészítés:


A nutellát tejföllel felhígítjuk, kakaóporral ízesítjük.

A keveréket félretesszük.

Egy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.

Egy másik, nagyobb tálban felverjük a tojást,

habosra keverjük a cukorral és az olajjal,

majd a tejet is beleöntjük.

A masszához keverjük a száraz hozzávalókat.

Laza mozdulatokkal elvegyítjük egymással.

Nem szabad túlságosan kikeverni!

A muffin-sütőt papírkapszlikkal kibéleljük.

Egy evőkanálnyit teszünk mindegyik mélyedésbe a tésztából,

majd 1 teáskanálnyi nutellás krémet,

erre jön még kb. 1 evőkanál tészta.

A formákat csak 3/4 részig töltjük.

Előmelegített sütőben, 175°C-on 15-20 perc alatt 
készre sütjük.

Tűpróbával (fogpiszkáló) ellenőrizzük, hogy jó-e.

Amikor kihűltek, felolvasztott étcsokoládéval bevonjuk őket,

végül szabadon díszíthetőek apró cukorvirágokkal, vagy egyéb cukrászati dekorációkkal.

(A csokit lehet mikróban is olvasztani, 5-6 kockánként,
és ahogy kész van egy adag muffin, akkor rá lehet kenni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TOP 10

RENDSZERES LÁTOGATÓIM ~ Köszönöm, ha te is csatlakozol!

Kedvenceim:

Összes oldalmegjelenítés