NUTELLÁS MUFFIN
Hozzávalók:
A tésztához:
2 bögre finomliszt
3/4 bögre cukor
3 ek. instant kakaópor
3 dl tej (1 bögre)
75 ml étolaj (1/4 bögre)
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 kis csomag sütőpor
A krémhez:
150 g nutella
(3 jó púpos evőkanállal, ez majdnem
fél üveg a 350 g-osból )
175 g tejföl (kis doboz)
3 ek instant kakaópor
A mázhoz:
1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A nutellát tejföllel felhígítjuk, kakaóporral ízesítjük.
A keveréket félretesszük.
Egy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
Egy másik, nagyobb tálban felverjük a tojást,
habosra keverjük a cukorral és az olajjal,
majd a tejet is beleöntjük.
A masszához keverjük a száraz hozzávalókat.
Laza mozdulatokkal elvegyítjük egymással.
Nem szabad túlságosan kikeverni!
A muffin-sütőt papírkapszlikkal kibéleljük.
Egy evőkanálnyit teszünk mindegyik mélyedésbe a tésztából,
majd 1 teáskanálnyi nutellás krémet,
erre jön még kb. 1 evőkanál tészta.
A formákat csak 3/4 részig töltjük.
Előmelegített sütőben, 175°C-on 15-20 perc alatt
készre sütjük.
Tűpróbával (fogpiszkáló) ellenőrizzük, hogy jó-e.
Amikor kihűltek, felolvasztott étcsokoládéval bevonjuk őket,
végül szabadon díszíthetőek apró cukorvirágokkal, vagy egyéb cukrászati dekorációkkal.
(A csokit lehet mikróban is olvasztani, 5-6 kockánként,
és ahogy kész van egy adag muffin, akkor rá lehet kenni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése